علمی و آموزشی

فیلتر بنزین چه زمانی باید تعویض شود؟

فیلتر بنزین چه زمانی باید تعویض شود؟

فیلتر بنزین چه زمانی باید تعویض شود؟

یکی از قطعات مهم در هر خودرویی که در طول عمر خودرو تاثیر مستقیمی خواهد گذاشت، فیلتر بنزین می باشد. فیلتر بنزین وظیفه پاک سازی آلاینده های درون بنزین را بر عهده دارد و در حقیقت یک بنزین را به صورت خالص وارد موتور خودرو خواهد کرد.
یکی از موارد مهمی که در چکاپ های سالیانه خودرو باید به آن اهمیت دهیم، تعویض به موقع فیلتر بنزین برای افزایش طول عمر موتور خودرو است. در این مقاله با ما همراه باشید تا در رابطه با کاربرد فیلتر بنزین و زمان تعویض آن بپردازیم.

فیلتر بنزین چیست؟

معمولا باک خودرو از متریال فلزی تشکیل شده است که این فضا محلی برای نگهداری رسوب ذرات معلق در بنزین می باشد . ذرات رسوبی تشکیل شده در باک بنرین با تکان های خودرو در بنزین شناور می شود و در مسیر ورود به پیشرانه موتور خودرو حرکت می کند .
در اینجاست که وجود فیلتر بزنین اهمیت پیدا می کند. فیلتر بنزین در سر راه مسیر ورودی بنزین به موتور قرار می گیرد و باعث پاکسازی بنزین از وجود رسوبات و آلاینده ها می شود.
عمل فیلتراسیون بنزین توسط کاغذ های مقاوم در برابر بنزین انجام می شود. به صورتی که آلودگی های درون بنزین در این کاغذ گیر افتاده و به داخل موتور خودرو نفوذ نخواهند کرد.

 

فیلتر بنزین در خودروهای کاربراتوری و انژکتوری

در شرح وظایف فیلتر بنزین گفتیم که این قطعه از سلامت انژکتورها نیز محافظت می‌کند. در واقع این نکته به خصوصیت متفاوت سیستم‌های سوخت‌رسانی کاربراتوری و انژکتوری مربوط می‌شود. سوخت‌رسانی در سیستم‌های قدیمی‌تر یا کاربراتوری، از طریق ژیگلورهای کاربراتور که مجرای خروج سوخت هستند درون منیفلد هوا ریخته می‌شود و پس از مخلوط شدن با هوا به سیلندر می‌ریزد. نکته مهم قطر خروجی ژیگلور‌هاست که تقریبا به نیم سانت می‌رسد. بنابراین احتمال گرفتگی این خروجی با ذرات ریز و کوچک کاهش می‌یابد. البته باید اضافه کرد در این صورت تمامی ذرات وارد موتور می‌شوند و در احتراق تأثیر می‌گذارند. اما در سیستم‌های انژکتوری که بنزین از طریق سیستم پاشش انژکتورها که مانند سرنگ یا شیر برقی سوخت را به منیفولد گاز می‌ریزند، اهمیت فیلتر بنزین بسیار بیشتر است. چرا که انژکتورها سوخت را مانند ذرات پودر یا گاز درون منیفلد می‌پاشند. این پاشش نتیجه خروج سوخت از سوراخ‌ها و منافذ بسیار ریز خروجی انژکتورها است. بنابراین هرگونه آلاینده یا ذرات معلق در بنزین می‌تواند در این خروجی‌ها مانده و آن‌ها را مسدود نماید که در نهایت مانع از پاشش سوخت و عملکرد بهینه سوخت‌رسانی می‌شود. این معضل که احتراق نامناسب و ناقص را به‌همراه دارد حتی می‌تواند مانع از روشن شدن خودرو شود.

 

محل تعبیه فیلتر بنزین

محل قرارگیری فیلتر بنزین در خودروها مختلف متفاوت است. اما در هر حال این قطعه در بخشی از مسیر بنزین در سیستم سوخت‌رسانی از باک به‌سمت موتور قرار دارد. در خودروهای قدیمی‌تر این فیلتر در یکی از بخش‌های زیر قرار داشت.

  • زیر خودرو نزدیک به مخزن سوخت
  • درون محفظه موتور
  • نزدیک به موتور

اما در خودروهای امروزی، این فیلتر درون باک بنزین تعبیه می‌شود. در واقع درون باک بنزین یک صفحه توری وجود دارد که جنبه پیش فیلتر داشته و به‌عنوان صافی عمل می‌کند. این صافی مانع از ورود ذرات بزرگ آلاینده به درون پمپ بنزین می‌شود که پشت آن و در مسیر خروج بنزین واقع شده است. فیلتر سوخت اما در همین مسیر و پس از پمپ قرار دارد. این ترتیب جایی اهمیت پیدا می‌کند که بدانیم فیلتر بنزین برای انجام وظیفه خود و تصفیه بنزین نیاز به فشار سوخت دارد. این فشار از پمپ تأمین می‌شود.

 

ساختار فیلتر بنزین و نحوه عملکرد آن

گفتیم که فیلتر بنزین این روزها در مسیر پمپ بنزین قرار دارد. به این ترتیب که بنزین ابتدا از پیش فیلتر یا پیش صافی، که فیلتر یا صافی پمپ نیز محسوب می‌شود عبور کرده و وارد پمپ می‌شود. در پمپ با فشار موردنیاز فیلتر که در مسیر لوله‌های سوخت‌رسان یا درون پمپ قرار دارد، وارد آن می‌شود. فیلتر بنزین یک محفظه استوانه‌ای شکل فلزی است که یک خروجی و یک ورودی دارد. به این ترتیب باید گفت فیلتر بنزین دارای اجزای اصلی زیر است:

  • پوسته یا محفظه بیرونی که ممکن است پلاستیکی یا فلزی باشد
  • مسیر ورودی یا لوله ورودی
  • مسیر خروجی یا لوله خروجی
  • فیلتر که درون محفظه است

فیلتر بنزین می‌تواند از جنس کاغذ، نمد یا پارچه باشد. اما عموما این فیلتر را برای کارایی بیشتر و عملکرد بهینه در فیلتراسیون بنزین چین‌دار و پره‌پره می‌سازند. به این ترتیب که فیلتر مانند یک استوانه توخالی پره‌ای درون محفظه پلاستیکی یا فلزی قرار می‌گیرد. بنزین با فشار از لوله خروجی وارد این محفظه شده و ضمن حرکت پرفشار درون پره‌های فیلتر تصفیه و از لوله خروجی به سمت شلنگ‌های کانال سوخت رسانی حرکت می‌کند.

 

انواع فیلتر بنزین

فیلترهای سوخت در دو نوع کلی ساخته می‌شوند. البته که ممکن است این فیلترها در کیفیت ساخت، جنس فیلتر و تراکم آن متفاوت باشند. اما به‌طور کلی آن‌ها را در دو دسته زیر تقسیم می‌کنند:

  • فیلترهای کارتریجی؛
  • فیلترهای غیر کارتریجی.

در نوع اول، محفظه فیلتر از جنس فلز است و قابلیت باز و بسته‌شدن دارد. در این حالت، برای تعویض فیلتر محفظه باز شده و کاغذ یا نمد فیلتر تعویض می‌شود. در فیلترهای غیر کارتریجی که محفظه می‌تواند فلزی یا پلاستیکی باشد، فیلتر معمولا به‌صورت کامل عوض می‌شود و محفظه پک بوده و قابل بازگشایی نیست.

 

فیلتر بنزین چه زمانی باید تعویض شود؟

 

عواقب عدم تعویض به موقع فیلتر سوخت

با توجه به آنچه گفته شد، فیلتر بنزین در موارد مهمی همچون عملکرد بهینه سیستم فنی، بازده بیشتر موتور، استهلاک کمتر قطعات موتور و سلامت سیستم سوخت‌رسانی مؤثر است. بنابراین باید نسبت به سلامت آن و دقت در زمان تعویضش توجه لازم را داشت. این زمان معمولا از سوی تولیدکننده فیلتر مشخص می‌شود که عموما کارکرد حدود ۱۵هزار کیلومتر است. بدون شک، تمام‌شدن عمر مفید فیلتر و یا ایجاد هر مشکلی در آن که ممکن است به دلایل مختلفی نظیر کیفیت پایین بنزین اتفاق افتد، می‌تواند در روند کار این قطعه اختلال ایجاد کند. عواقب این اخلال می‌تواند هریک از موارد زیر باشد:

  • بازده موتور؛
  • کثیفی انژکتورها؛
  • کاهش عمر پمپ بنزین؛
  • خرابی سنسور اکسیژن؛
  • حتی سوختن سوپاپ موتور؛
  • زنگ‌زدگی و خوردگی در سیلندرها و سرسیلندر.

به این ترتیب با توجه به عواقب خرابی و تعویض دیرهنگام فیلتر بنزین، باید نسبت به زمان مشخص‌شده از سوی کمپانی تولیدکننده آن در خصوص عمر مفیدش دقت کافی را داشت و همچنین با مشاهده علائم خرابی فیلتر نسبت به بررسی آن اقدام نمود. برخی از این علائم عبارتند از:

  • کاهش قدرت موتور
  • روشن شدن چراغ چک
  • استارت خوردن نامناسب و روشن نشدن با اولین استار
  • ریپ زدن در حرکت
  • سخت کار کردن خودرو در حالت درجا
  • افزایش مصرف سوخت
  • خاموش شدن خودرو در حالت ایستاده

از عوامل مؤثر در خرابی زودرس فیلتر سوخت، عمر بالای خودرو و مستهلک شدن باک‌های فلزی قدیمی آن‌ها، در نتیجه بالا رفتن میزان خوردگی‌های فلزی در بنزین و آلوده‌تر شدنش است، که فیلتر را با دردسر مواجه می‌کند. حتی باک‌های پلاستیکی نیز ممکن است در اثر بالا رفتن عمر، آلودگی بیشتری به بنزین منتقل کنند. کیفیت پایین بنزین، بالا بودن میزان رطوبت آن و ناخالصی‌های غیر معمولش نیز از دیگر عوامل خرابی زودتر از موعد فیلتر سوخت هستند.

 

نشانه های وجود مشکل در فیلتر بنزین

باید گفت که هیچ نشانه واضح و مشخصی برای تشخیص این مشکل وجود ندارد، اما در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر، حتما باید کل موتور اتومبیل خود را مورد بررسی قرار دهید.

۱. کاهش قدرت موتور ماشین

بروز افت شدید در قدرت ماشین می‎تواند نشانه بارز وجود مشکل در فیلتر بنزین باشد. برای مثال زمانی که در حال عبور از یک پل و یا سربالایی هستید و متوجه می‎شوید که ماشین شما همانند سابق سرعت ندارد، بهتر است که فیلتر سوخت اتومبیل خود را مورد بررسی قرار دهید.
کاهش قدرت اتومبیل در شرایطی اتفاق می‎افتد که فیلتر بنزین به دلیل وجود انسداد در آن، مانع ارسال سوخت به موتور اتومبیل شود. این مشکل، هنگامی که موتور نیازمند نیروی اضافی برای کار کردن است بیشتر نمود پیدا خواهد کرد. بنابراین بهتر است در هنگام بروز چنین مشکلی، قسمت های مختلف موتور اتومبیل خود را مورد بررسی قرار دهید.
حتی اگر کاهش سرعت ماشین به دلیل وجود مشکلات دیگری باشد نیز، بهتر است ابتدا فیلتر سوخت ماشین خود را بررسی کنید.

۲. روشن شدن چراغ سنسور های داشبورد

برخی از اتومبیل ها دارای سنسور هایی هستند که در صورت بروز هرگونه مشکل در سیستم موتور ماشین، صاحب اتومبیل را از آن آگاه می‎کنند. فیلتر بنزین آسیب دیده می‎تواند باعث افزایش فشار اعمال شده بر روی موتور شود. اگر فیلتر مسدود شود، مقدار سوخت کمتری به موتور منتقل می‎شود، و این بدان معناست که موتور، مقدار سوخت مورد نیاز خود را دریافت نمی‎کند.

وسیله نقلیه نمی‎تواند تشخیص دهد که این مشکل به دلیل وجود مشکل در فیلتر سوخت است اما می‎تواند نشان دهد که مشکلی در نزدیکی موتور ماشین وجود دارد. بنابراین در صورت روشن بودن سنسور اتومبیل تان، بهتر است فیلتر بنزین ماشین و همچنین سایر قسمت های سیستم موتور اتومبیل خود را مورد بررسی قرار دهید.

۳. مشکلات متداول موتور اتومبیل

این احتمال وجود دارد که فیلتر بنزین مسدود شده موجب بروز مشکلات جدی در موتور ماشین شود. هنگامی که وسیله نقلیه در حال انتقال بار سنگین تری نسبت به زمان معمول است و یا در حال رانندگی به سمت سربالایی هستید، موتور به مقدار سوخت بیشتری نیازمند است. در صورت وجود مشکل در انتقال سوخت لازم به موتور، معمولا فیلتر هوا مقصر است.

با این وجود، ذکر این نکته ضروری است که یک فیلتر بنزین در شرایط خاص ممکن است عامل سوء عملکرد باشد. این نوع مشکل معمولا در صورت گرفتگی فیلتر رخ می‎دهد. علاوه بر این، اتومبیل در این شرایط تحت فشار بیشتری قرار خواهد گرفت.

با این حال، علاوه بر بررسی فیلتر سوخت اتومبیل خود، سایر اجزای سیستم موتور را نیز باید مورد بررسی قرار دهید.

۴. عدم افزایش سرعت موتور

در صورتی که موتور شما قادر به افزایش چشمگیر سرعت نیست، نیازی به نگرانی جدی وجود نخواهد داشت. همانطور که گفته شد فیلتر مسدود شده توانایی تامین مقدار سوخت مورد نیاز خودرو در شرایطی که موتور نیازمند سوخت بیشتری است را نخواهد داشت. این امر معمولا در هنگام رانندگی در سرعت بالا نمود پیدا خواهد کرد، زیرا در این شرایط موتور نیازمند سوخت بیشتری است.

رانندگان معمولا هنگام بروز مشکل در موتور ماشین، از فیلتر بنزین غافل می‎شوند. بنابراین، اگر موتور خودرو تان دچار افت شدید سرعت شده، از بررسی فیلتر سوخت غافل نشوید.

۵. عدم روشن شدن موتور

دلایل مختلف زیادی وجود دارد که باعث از کار افتادن موتور اتومبیل می‎شوند. باتری از کار افتاده، استارت خراب، پمپ سوخت از کار افتاده و … تنها تعدادی از این دلایل هستند. در کنار همه این موارد، باید توجه داشته باشید که فیلترهای سوخت مسدود شده ممکن است منجر به بروز مشکلات جدی در موتور و یا حتی از کار افتادن آن شوند.

بنابراین در صورتی که موتور اتومبیل تان، از کار افتاده است، بررسی فیلتر بنزین را به لیست مواردی که باید مورد بررسی قرار دهید، اضافه کنید. فیلتر سوخت مشکل دار، روند احتراق سوخت را مختل می‎کنند.

در صورتی که فیلتر بنزین خودرو شما کثیف باشد، اما کاملا مسدود نشده باشد، این احتمال وجود دارد که مشکلات زیادی هنگام استارت زدن خودرو به وجود بیاید و موتور خودرو توانایی لازم برای انجام کار خود به درستی را نداشته باشد. در چنین مواقعی بهتر است اتومبیل خود را به یک مکانیک نشان دهید تا در صورت لازم، فیلتر بنزین اتومبیل تان را تعویض کند.

۶. خراب شدن پمپ سوخت اتومبیل

فیلتر بنزین مسدود شده، همچنین می‎تواند به پمپ سوخت خودرو آسیب برساند. بنابراین، در صورت بروز هرگونه مشکل در پمپ سوخت اتومبیل تان، باید فیلتر بنزین اتومبیل را مورد بررسی قرار دهید و ببینید که آیا در وضعیت مطلوبی قرار دارد یا خیر.

فیلتری که قادر به انجام عملکرد خود به درستی نمی‎باشد، باعث ایجاد فشار زیاد بر روی پمپ سوخت اتومبیل شده و از رسیدن سوخت به موتور اتومبیل جلوگیری می‎کند. این امر در نهایت موجب بروز مشکلات جدی در پمپ سوخت اتومبیل می‎شود.

بنابراین در صورت بروز هرگونه مشکل در پمپ سوخت اتومبیل تان، وضعیت فیلتر بنزین اتومبیل را مورد بررسی قرار دهید و از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کنید.
در صورت تجربه هریک از وضعیت های ذکر شده، بهتر است به تعمیرکار مراجعه کنید و وضعیت فیلتر بنزین اتومبیل خود را بررسی کنید و در صورت لازم آن را تعویض کنید.
برخی از فیلتر سوخت ها دارای پنجره ای هستند که به شما این امکان را می ‎دهند تا بدون کثیف کردن دستان خود، وضعیت داخلی فیلتر بنزین اتومبیل خود را بررسی کنید. در صورت سیاه بودن داخل محفظه فیلتر بنزین، اطمینان داشته باشید که فیلتر سوخت شما نیازمند تعویض است.

همچنین نمای زنگ زده و کثیف بیرون فیلتر بنزین نیز نشان دهنده از کار افتادگی آن است.

یک روش ویژه نیز وجود دارد که متخصصان برای بررسی وضعیت فیلتر بنزین از آن استفاده می‎کنند. این روش شامل انجام آزمایش فشار سوخت در نزدیک انژکتورهای سوخت است.

این آزمایش به صورت پوند در واحد اینچ مربع اندازه گیری می‎شود و با نماد psi نشان داده می‎شود. اگر این مقدار از مقدار در نظر گرفته شده پایین تر باشد، زمان آن است که فیلتر بنزین خود را تعویض کنید.

در نهایت، بهتر است برای اطمینان حاصل کردن از وضعیت فیلتر بنزین اتومبیل خود به یک مکانیک مراجعه کنید و از او در این زمینه درخواست کمک کنید.

 

علائم کثیف بودن فیلتر بنزین

کثیف بودن فیلتر بنزین باعث مشکلات متعددی برای اتومبیل می شود که علاوه بر ایجاد اشکال در استفاده از اتومبیل و رانندگی می تواند به بعضی از قطعات اتومبیل آسیب برساند. کثیفی و گرفتگی فیلتر بنزین اتومبیل باعث پایین آمدن راندمان موتور، کثیف شدن انژکتورها، بد روشن شدن موتور، کوتاه شدن عمر پمپ بنزین، سنسور اکسیژن و در بعضی موارد سوختن سوپاپ موتور اتومبیل می شود.

یکی از نشانه های کثیف بودن صافی بنزین بد روشن شدن اتومبیل به خصوص در حالت استارت سرد است، معمولا در صورت کثیفی فیلتر بنزین، موتور اتومبیل با اولین استارت بلافاصله بعد از باز شدن سوئیچ روشن نمی شود و باید بعد از باز کردن سوئیچ چند ثانیه منتظر ماند تا فشار بنزین در ریل سوخت به حد کافی برسد. در غیر اینصورت ممکن است برای روشن شدن موتور نیاز به چند استارت باشد.

یکی دیگر از علائم کثیفی فیلتر بنزین پایین آمدن راندمان موتور است که باعث کم شدن کشش موتور می شود. معمولا در این شرایط قدرت موتور مقدار قابل توجهی کاهش یافته و دور موتور به کندی بالا میرود. کاهش قدرت موتور در سربالایی ها و هنگام استفاده از کولر اتومبیل کاملا محسوس است و میتواند باعث بالا رفتن آمپر آب در ماههای گرم سال شود .

در بسیاری از موارد کثیفی و خرابی فیلتر بنزین باعث کثیف شدن و گرفتگی انژکتورها می شود. در این حالت راندمان موتور بشدت کاهش یافته و مصرف بنزین بالا می رود . عبور جرم و ذرات ریز از صافی بنزین و ورود ان به انژکتور باعث مسدود شدن مسیر پاشش سوخت و در نتیجه از کار افتادن یکی از انزکتورها می شود، البته ممکن است نیمی از مسیر پاشش سوخت یکی از انژکتورها مسدود شود که باعث بد کار کردن و لرزش موتور در دور آرام و حالت درجا می شود. در حقیقت علت اصلی کثیفی انژکتورها خرابی یا غیر استاندارد بودن فیلتر بنزین است بنابر این توصیه می شود همیشه از فیلتر بنزین اصلی استفاده کنید. فراموش نکنید استفاده از فیلتر بنزین کارکرده روی اتومبیل به مراتب بهتر از تعویض آن با صافی نو غیر اصلی است.

یکی از علائم کثیف شدن فیلتر بنزین اتومبیل تغییر صدای پمپ بنزین است. بعد از باز کردن سوییچ اتومبیل پمپ بنزین برای چند ثانیه به کار می افتد ‌‍‌‍، معمولا رانندگان به صدای پمپ بنزین عادت می کنند و ممکن است حتی متوجه بکار افتادن آن نشوند اما کثیفی و گرفتگی فیلتر بنزین باعث ایجاد صدای غیر طبیعی در پمپ بنزین می شود .

 

نحوه نصب صافی بنزین

برای نصب فیلتر بنزین، اغلب آنها دارای یک سوکت از سمت ورود و یک سوکت از سمت خروج هستند. پس شما برای نصب آن کافیست سوکت ها را با اچار مخصوص جدا کرده، فیلتر بنزین جدید را در جای خود قرار داده و سوکت ها را دوباره در جای خود وارد کنید. پس از انجام این عملیات بهتر است یکبار خودرو روشن شود و با چشم مشاهده شود که از سمت سوکتها نشتی وجود نداشته باشد چرا که با توجه به مشتعل بودن بنزین حساسیت این کار بسیار بالاست بنابراین بهتر است که حتماً این کار را به متخصص خود بسپارید.

 

چه زمانی باید فیلتر سوخت را تعویض کرد؟

تعویض فیلتر سوختِ ماشین های قدیمی حداقل هر ۲ سال یا ۵۰۰۰۰ کیلومتر است. در مدل‌های جدیدتر، این فاصله می‌تواند طولانی‌تر شود.

بهترین راه برای تشخیص اینکه آیا فیلتر سوخت شما نیاز به تعویض دارد یا خیر، انجام تست فشار سوخت توسط مکانیک می‌باشد. این تست نشان می دهد که پمپ سوخت چه مقدار بنزین را از خود عبور می دهد، چرا که یک فیلتر معیوب باعث کاهش فشار بنزین می شود. مقدار نرمال فشار حدود ۳۰ تا ۶۰ PSI است.

عدم تعویض به موقع فیلتر سوخت در خودرو شما منجر به اشکالات زیادی در سیستم شما می شود. درست مانند هر فیلتر دیگری در یک وسیله نقلیه، در نهایت فیلتر سوخت فرسوده خواهد شد و قادر به انجام کاری که برای آن در نظر گرفته شده‌است نخواهد بود.

محل فیلتر بنزین به نوع وسیله ی نقلیه بستگی دارد. برخی وسایل نقلیه از فیلترهای سوختی استفاده می‌کنند که در خط سوخت رسانی نصب شده اند، در حالی که برخی از آن‌ها در داخل مخزن سوخت قرار دارند.

 

در صورت تعویض به موقع فیلتر بنزین برای خودرو چه اتفاقی می افتد؟

همانطور که گفتیم هنگامی که فیلتر بنزین خودروی شما کثیف شده باشد، مسیر بنزین به پیشرانه خودرو مسدود خواهد شد و همین موضوع موجب ایجاد فشار بر روی پمپ بنزین خودرو و سوختن آن در دراز مدت و فشار بر روی موتور خودرو خواهد شد.
یکی دیگر از مواردی که بر اثر عدم تعویض به موقع فیلتر بنزین ایجاد می شود، عدم پاکسازی کامل بنزین هدایت شده به موتور خودرو می باشد . در این صورت بنزین به همراه ذرات آلودگی به انژکتور خودرو می رسد و باعث مسدود و یا نیمه مسدود شدن دهانه سوزن های انژکتور خودرو می شود که در صورت تداوم این موضوع، آسیب جدی به موتور اتومبیل شما وارد خواهد کرد. به یاد داشته باشید سیستم انزکتور خودرو بسیار گران قیمت است و خرابی آن می تواند خرج زیاد روی دست شما بگذارد این در حالی است که تعویض فیلتر بنزین هزینه چندانی ندارد و شما می توانید با پرداخت هزینه ی اندکی اتومبیل خودرا بیمه کنید.

 

اگر قصد خرید و یا تعویض فیلتر بنزین خودرو خود را دارید بهتر است تا مشورت های لازم را از منبع متخصصی در رابطه با اینکه چه نوع فیلتر سوختی برای خودروی شما مناسب است دریافت کنید و خرید خود را به صورت آگاهانه انجام دهید؛ مجموعه مولتی یدک راه حلی برای این موضوع نیز تدبیر کرده و امکان دریافت مشاوره رایگان را برای مشتریان خود فراهم آورده است.

برای اطلاع از قیمت انواع صافی بنزین و خرید صافی بنزین با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *